Temat: [Focus 2011-2014] Klimatyzacja przestała chłodzić
View Single Post
Stary 13-04-2018, 00:01   #37
ignas
ford::advanced

Model: Focus III Kombi
Silnik: 1.6L Duratec Ti-VCT (123PS) - Sigma [PNDA]
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Klimatyzacja nie chłodzi

Cytat:
Napisał dzwiedziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To masz duuuuży rabat albo dobrze trafiłeś, pytałem wczoraj w Chorzowie w aso i powiedzieli mi ponad 1400zł (pogięło ich totalnie bo mam wykaz stosowanych w aso i najtańszy dostępny to koszt ok 350zł).
Rabatu miałem ok 40zł, czyli kilkanaście procent - czy to dużo? Nie sądzę. Oczywiście dostałem ten najtańszy model, o którym wspominasz.
Facet z działu części, który mnie obsługiwał, zdziwił się, bo powiedział, że jeszcze tydzień*temu "takie" skraplacze kosztowały - teraz nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że rzucił właśnie kwotę rzędu 1200-1400zł. Z pewnością to nie były identyczne, tylko "takie", czyli pasujące do tego modelu. Tego droższego mi w ogóle nie proponował, wyglądało to tak, jakby ich po prostu nie mieli na stanie.

Cytat:
Napisał dzwiedziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś odebrałem wózek z niezależnego serwisu i założyli mi Nissens 940222 + pełny serwis klimy.
Początkowo też chciałem Nissensa, ale w owym czasie przeryłem net (m.in. specjalistyczne fora "chłodziarzy") i z mojej kwerendy wynikało, że wszystko w tej chwili to marnej jakości "chińczyki" (niezależnie od loga na etykiecie), więc postawiłem na tani oryginał.
Na koniec tylko dodam, że doradca serwisowy w ASO rzucił mi (z głowy) jakąś astronomiczną kwotę za całą naprawę, na pewno ponad 2 tys. (części + robocizna).
ignas jest offline   Odpowiedź z Cytatem