Oczywiście, że trasa i ogólnie odpowiednia temperatura robocza czyści silnik. Nieraz auto jak jeździło tylko po mieście i na krótkich odcinkach więcej pali, gorzej się zbiera i nie może osiągnąć max prędkości i trzeba je zabrać na trasę, żeby je "przepalić" bo tego syfu wszędzie się za dużo odłożyło.
U mojej siostry w benzynie nawet wyskoczył CHECK ENGINE i niby pokazywało niesprawny katalizator(po 80k km) ale ona w trasie nie była od kilku dobrych lat i auto tylko po mieście robi niecałe 10k rocznie.
Pojechałem do mojego mechaniora to stwierdził, że pewnie na którymś czujniku za dużo syfu jest i trzeba auto przepalić i faktycznie zrobiłem 300km w większości po autostradzie + ekspresówkach przy wyższych prędkościach, potem droga powrotna dynamicznie po krajówkach i jak ręką odjął.
Swoją drogą jak ja mam czasem, że mondek jeździ 3 tygodnie po mieście i zrobi nawet krótką trasę to od razu silnik ciszej chodzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na szczęście na ogół tras mu nie brakuje.