Cytat:
|
Witam wszystkich i od razu pytanie a jednocześnie stwierdzenie zauważyłem że światła do jazdy dziennej inaczej zachowują się w wersji tytanium a inaczej w pozostałych wersjach a więc niższych i właśnie w wersji tytanium są problemy światła te migaja mrużą po włączeniu świateł pozycyjnych czy mijania nie wyłączaja się. Działaja jedynie prawidłowo przy opcji ograniczenia jasności o 50%. W innych wersjach, a więc trend, trend sport nie ma tego problemu. Zastanawiam się czy wersja tytanium ma jakiś inny rodzaj sterownika inne wartości w komputerze jeśli chodzi o pobór prądu żarówek pozycyjnych. Spotkał się ktoś z tym problemem. Dodam że chodzi o ledy skośne wstawiane w kratki trójkątne zderzaka. Dodatkowo mierzyłem pobór prądu przez cewke przekaźnika i wynosi ono 10 mA przy 50% off i 50 mA przy całkowitym rozłączeniu LEDów.
|
Mam wersję titanium. Ledy podłączone w lipcu 2017. Opcja podłączenia - nie przygasają na 50%. Święcą lub nie świecą. Jedyny problem jaki miałem przy podłączeniu, to ledy nie chciały zgasnąć przy zapalonej pozycji, a powinny po kilku sekundach. Po zapaleniu mijania przygasały na 50%, ale przy pozycji świeciły cały czas. Dlatego podłączyłem bez przygasania i wszystko działa jak należy. Nie zauważyłem żadnego żarzenia, migania itp. Włączam zapłon, odpalają się ledy. Czujnik zmierzchu zapala mijania - ledy się wyłączają, wyłącza mijania - zapalają się ledy. W dłuższych tunelach też wszystko jest jak powinno, światła się zmieniają. Z krótszymi jest już różnie, bo czasami jedzie się cały czas na ledzie, ale tutaj akurat to raczej nie problem samych ledów, a czujnika zmierzchu. Czasami gdy jest szarówka na dworze to auto startuje na ledach i przełącza na mijania później, powyżej 20km/h. Tak jakby czujnik zmierzchu miał jakąś zależność co do prędkości. Ogólnie jak na razie tfu, tfu wszystko jest ok i jestem bardzo zadowolony z tych lamp, bo foka wygląda super
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.