Dzięki, myślałem że chodzi o
http://motoszlif.eu/ w Kostrzynie obok Wrześni ponieważ na ten we Wrześni nie ma namiarów w internecie
Jeśli mogę (wiem że temat poruszany już na tym forum ale nie do końca w odniesieniu do głowic świeżo po remoncie)
Czy sądzicie że w silniku 2.0 Duratec HE - Focus warto inwestować w regenerację głowicy + jej demontaż i ponowny montaż?
Wyceniono mi to tak - Głowica regeneracja, wymiana zaworów w zależności od potrzeb, planowanie, ustawienie luzów koszt od min 450 do 600zł w zależności ile zaworów i gniazd do zrobienia.
Do tego należy dotyczyć demontaż i montaż robocizna 1000 (drogo czy tanio?) + koszt uszczelki i szpilek 130 + 80, pewnie od razu dla spokoju nowa uszczelka pokrywy zaworów. Demontaż i montaż być może będzie tańszy u znajomego mechanika ale i tak kilkaset zł, płyny zostają bo świeżo wymienione.
Przebieg poniżej 150kkm potwierdzony, instalacja LPG zwykła sekwencja. Czy prawidłowym serwisowaniu to jeszcze pojeździ np z chociaż 50kkm na LPG przy prawidłowym serwisowaniu gazu i dbaniu o kontrolę/korektę luzów?
Czy regulacja luzów co 20.000 km na LPG jest rozsądna? (wysoki koszt)