Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 17-04-2018, 23:06   #3398
THE REEM
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: mondeo
Silnik: 2.2
Rocznik: 2008/2009
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Ethernal w zasadzie odpowiedział na wszystkie pytania nawet na te których nie zdążyłem zadać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzięki za odświeżenie pamięci. Co prawda nadal mam wątpliwości czy warto dawać tak duże koła. 215 radzą sobie dobrze na suchym a na mokrym to i 235 pewno mieli w miejscu. Obciążenia 650 kg na sztukę to tez mało nie jest nawet uwzględniając przeciążenia podczas np hamowania. Nie wiem jakie znaczenie ma wielkisc kol np na zakretach ale pewnie tez nie wielkie jesli w ogole. Do tego na takich szerokich gumach rzuca lewo prswo na koleinach.I to nie jest tak ze chce przyoszczedzic ile się da tylko nie rozumiem potrzeby dawania tak dużych kół. Oczywiście uwzględniając jazdę po drogach publicznych- jazdę dynamiczna ale jak na drogi publiczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeśli ktoś ma jeszcze ochotę ze mną dyskutować to chętnie się doucze.
PS czy odnoszę dobre wrażenie ze trochę Was irytuje? Jeśli tak to przepraszam ale wole pytać osoby które bezpośrednio wiedzą o czym rozmawiamy
THE REEM jest offline   Odpowiedź z Cytatem