Odp: 2.0ecoboost 240KM - brak mocy
Jednak od czasu naprawy mam wątpliwości czy wszystko jest ok. Jak odebrałem auto to miałem wrazenie ze auto jedzie znakomicie. Po jakiś 2 tygodniach miałem kilka dziwnych sytuacji. Mianowicie podczas przyspieszania kilka razy uslyszalem dziwne stukanie/cykanie, ciężko to okreslic. I to się stało dosłownie kilka razy podczas przyspieszania. A od wymiany turbiny zrobiłem już ze 2tys km. Raczej z tego co zaobserwowałem to dzieje się tak przy maksymalnym depnieciu w pedal gazu. I raczej z niskich obroto, powiedzmy na 4biegu przy obrotach ok. 2000. I mam wrazenie ze auto nie przyspiesza jak zaraz po odbiorze po naprawie. Niby jedzie ok ale chyba nie do końca. Może mam tylko takie wrazenie ale jednak.
Druga sprawa to zaowazylem ze auto czasami podczas przyspieszania z niskich obrotow czasami lekko poszarpuje. Może nie jest to typowe szarpanie, ale czuje lekkie szarpiecia.
Zblizam się do przebiegu (60tys.) gdzie podobno zmienia się swiece. Wiec może to jest powodem.
Czy jakies bledy związane z szarpaniem wykazal by zwykly skaner obd2? Bo tylko takie cos posiadam...
|