Odp: aktualizacja dla sync 3
Wczoraj dołączyłem do Forum, dlatego wszystkich pozdrawiam, cześć. To mój pierwszy wpis, dlatego wybaczcie ewentualne niezręczności, czy gafy. Zajrzałem na forum szukając wiedzy innych właścicieli/użytkowników Fordów w kwestii aktualizacji systemu SYNC 3.
Dzięki Wam, u mnie przebiegła ona bezproblemowo z wersji v2.2 od razu do v3.0 i jak to już ktoś wcześniej wspominał nie było by o czym pisać, gdyby wcześniej wszystko działało wzorowo, ale tak nie było...
Mimo, fabrycznie nowego auta (nomen omen w wersji wyposażeniowej SYNC Edition), cały system był wzorcowo mułowaty, ospały, animacja podgłaśniania, startowała wieki, i tyleż zanikała, wszystko przełączało się z wyraźnym wysiłkiem elektronicznych obwodów i może dałoby się z tym żyć (bo ten typ tak ma), ale towarzyszyły temu wszystkiemu zwiechy całego systemu, najczęściej przy starcie, ale i w późniejszych fazach. Kiedy uruchamiłem Android Auto (Huawei P9 przez USB) system potrafił złapać mega zwiechę. Żeby jej się pozbyć konieczne było: zatrzymanie i wyłączenie auta, zamknięcie drzwi pilotem i ponowne otwarcie i start silnika....a to wszystko w 2h korku wracających z weekendowego wyjazdu do Zakopanego...
Dzięki aktualizacji SYNCA wszystko zaczęło działać jak sobie to wyobrażałem, że powinno. System wyraźnie odzyskał wigor, AA już nie powoduje zmrożeń, a ponadto subiektywnie stwierdzam, że poprawie uległy: estetyka systemu (nieco zmienione ikonki), czytelność tekstów (zmieniona czcionka, rysowana jakby cieńszą linią), maksymalna jasność ekranu (czy to możliwe, że podświetlenie dostało więcej prądu?).
Jednak niezmiennie zrozumieć nie mogę, jaka tęga głowa wybrała domyślny temat graficzny systemu (ten jasnoniebieski, tak rozumiem że w słońcu jest czytelniej, ale jednak do czego to pasuje....?).
Ostatnio edytowane przez Gregory_Peck ; 20-04-2018 o 23:33
|