Temat: [Mondeo 2007-2014] Wyciek Oleju z silnika
View Single Post
Stary 20-04-2018, 09:42   #1
wilczy1985
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 163 km---
Rocznik: 2011---
Domyślnie Wyciek Oleju z silnika

Witam wszystkich serdecznie, jestem świeżym posiadaczem Mondeo MK 2.0 tdci 163km w automacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam do Was serdeczne pytanie, a mianowicie podczas zeszło tygodniowej wymiany oleju w silniku zauważyłem wyciek oleju z silnika. Niestety nie miałem z sobą telefonu żeby zrobić dokładne zdjęcie miejsca wycieku, więc postaram się go w miarę dokładnie opisać. Stojąc pod autem twarzą zwrócona w kierunku przodu samochodu wyciek jest po lewej stronie (strona kierowcy) na górze silnika, w miejscu tym jest cześć (nie wiem jak się nazywa) do której dochodzą kabelki (cieńkie od instalacji elektrycznej). Jeżeli ktoś po tym opisie jest w stanie pomóc to super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak najszybciej postaram się wrzucić fotę miejsca wycieku. Poglądowo wrzucam zdjęcie z góry silnika z zaznaczeniem mniej więcej lokalizacji wycieku (z góry przepraszam za niedokładność).

Z góry dzięki za pomoc.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg slnik ford.jpg (91.8 KB, 182 wyświetleń)
wilczy1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem