View Single Post
Stary 20-04-2018, 10:02   #1296
Grzegorz MX
Jeżdże Toyotą :-)

Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
Domyślnie Odp: Co dziś zrobiłem w moim Fordzie

Niestety musiałem wywalić śruby zabezpieczające które nabyłem do samochodu do ochrony kół. 2 lata temu zainwestowałem w śruby firmy KRÓLAK. Poszły niestety na złom. Dwa klucze miały 
Może i są dobre dla złodzieja, ale chyba za miękkie. Obrobiły się 2 sztuki, łatwo zakręcić ale już odkręcić bez sposobu nie dadzą rady (np. w drodze).
Powodem jest to, że dekielki śrub (do zakrycia) odpadają w drodze – powoduje to że do gwintu dostaje się wilgoć i rdza / kurz panuje.
Nie polecam wykonania tej firmy śrub, może i produkt na opony wielosezonowe, ale nie wytrzymały działania zgodnego z instrukcją przy 4 przekładkach.
W innym pojeździe mam innej firmy – niepolskie. Widać połapałem się na made in PL, chociaż wiem że taniej pewnie tylko made in china.
Bardzo podobne widziałem na aliex….s.com – podejrzewam najgorsze dla firmy made in poland. Mniej więcej coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/Leosp...c06ac51c&tpp=1
NIE POLECAM! W drodze nie odkręcicie niczym.

Bump:
Cytat:
Napisał Szuiram76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A my dzis wrzuciliśmy na naszego czarnuszka Wosk Fuso Coat + oczywiście mycie dokładne.
też mam czarnucha, ostatnio pasłem go dark & black wax tej samej firmy. niestety pachnie inaczej (śmierdzi). Mam jeszcze końcówkę sonax'a - pachniał ślicznie budyniem waniliowym.

Czym się różni Dark & black od Fuso Coat?

Bump:
Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Umyłem i sprawdziłem jak się mają półeczki na rdzę.
te przy progach zbiorniki kurzu, rdzy i błota?

czym przy nich robiłeś? zdejmowałeś plastiki i szczotkowałeś?

dzieki za sugestie - mam zamiar się zabrać w dłuuuugi weekend.

Ostatnio edytowane przez Grzegorz MX ; 20-04-2018 o 15:56
Grzegorz MX jest offline   Odpowiedź z Cytatem