Niestety musiałem wywalić śruby zabezpieczające które nabyłem do samochodu do ochrony kół. 2 lata temu zainwestowałem w śruby firmy KRÓLAK. Poszły niestety na złom. Dwa klucze miały
Może i są dobre dla złodzieja, ale chyba za miękkie. Obrobiły się 2 sztuki, łatwo zakręcić ale już odkręcić bez sposobu nie dadzą rady (np. w drodze).
Powodem jest to, że dekielki śrub (do zakrycia) odpadają w drodze – powoduje to że do gwintu dostaje się wilgoć i rdza / kurz panuje.
Nie polecam wykonania tej firmy śrub, może i produkt na opony wielosezonowe, ale nie wytrzymały działania zgodnego z instrukcją przy 4 przekładkach.
W innym pojeździe mam innej firmy – niepolskie. Widać połapałem się na made in PL, chociaż wiem że taniej pewnie tylko made in china.
Bardzo podobne widziałem na aliex….s.com – podejrzewam najgorsze dla firmy made in poland. Mniej więcej coś takiego
https://pl.aliexpress.com/item/Leosp...c06ac51c&tpp=1
NIE POLECAM! W drodze nie odkręcicie niczym.
Bump:
Cytat:
|
A my dzis wrzuciliśmy na naszego czarnuszka Wosk Fuso Coat + oczywiście mycie dokładne.
|
też mam czarnucha, ostatnio pasłem go dark & black wax tej samej firmy. niestety pachnie inaczej (śmierdzi). Mam jeszcze końcówkę sonax'a - pachniał ślicznie budyniem waniliowym.
Czym się różni Dark & black od Fuso Coat?
Bump:
Cytat:
|
Umyłem i sprawdziłem jak się mają półeczki na rdzę.
|
te przy progach zbiorniki kurzu, rdzy i błota?
czym przy nich robiłeś? zdejmowałeś plastiki i szczotkowałeś?
dzieki za sugestie - mam zamiar się zabrać w dłuuuugi weekend.