Cześć. Otóż wczoraj doświadczyłem dosyć ciekawej sytuacji - chyba zepsułem swoje mondeo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zabrałem EGR z chłodniczką do czyszczenia do domu i usunąłem resztki wygłuszenia oryginalnego z grodzi. Nakleiłem zamiast niego matę bitumiczną z pianką wysokotemperaturowa na tyle na ile miejsce pozwala od góry samochodu.
Wczoraj po uruchomieniu auto nie jedzie. 100km/h max czyli jakiś tryb awaryjny. Co ciekawe kultura pracy silnika znacznie wzrosła. Przejechałem jakieś 10km bez żadnego błędu i nagle posypała się choinka. Pojawił się błąd EGR i to rozumiem (może za dobrze go czyściłem i coś uszkodziłem), jutro pojadę zakupić jakiś używany w dobrym stanie na podmianę.
Wyrzuciło także szereg błędów komunikacji między sterownikiem silnika, skrzynią, modułem ABS a także immobiliserem. Co ciekawe przez pierwsze kilka kilometrów nic się nie dzieje złego po odpaleniu (poza zmniejszoną mocą przez ten tryb awaryjny egr), skrzynia pracuje bez zarzutu, komunikuje się z conversem, tryb sportowy i sekwencyjny działa itp. Nagle pojawia się komunikat o awarii skrzyni, wyłącza się ESP, skrzynia zaczyna pracować nieprawidłowo właśnie jakby nie miała komunikacji z silnikiem. Próbowałem kasować wszystko forscanem, robić dostępne testy i nic poza tym EGRem nie znajduje.
Tą wiązkę z tyłu komory silnika ruszałem tylko i wyłącznie palcami także ryzyko przecięcia czy zwarcia czegokolwiek jest mały, no chyba że kable były tak przegnite jak mój tłumik końcowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale raczej nawet zwarcie w tym EGRze nie powinno powodować błędów komunikacji? Jak mam to wygłuszenie rozgrzebywać jeszcze raz to nóż mi się w kieszeni otwiera ale co jeszcze może powodować takowe błędy poza właśnie uszkodzonymi modułami (co raczej wykluczam bo to za duży zbieg okoliczności by był a i skrzynię mam w przyzwoitym stanie) i uszkodzoną wiązką? Słyszałem coś o słabym akumulatorze - mam już trochę używany ale zimą odpalał gnoja i napięcie podczas jazdy jest w porządku - właśnie dla mnie najdziwniejsze, że przez pierwsze kilka km jazdy nie ma żadnych błędów a potem nagle się pojawiają. Tak teraz wpadłem, jeszcze może przejadę się z odpiętym zupełnie EGRem, może on jakoś przeciąża ECU i doprowadza to do tych błędów?
Mondeo mk4 2.0 tdci skrzynia AWF21
Macie jakieś pomysły?