Odp: Radio 2 Din Android
Panowie jakiej firmy radyjko najlepiej kupić ?
U chińczyków jest kilkanaście marek. Na pierwszy rzut oka wszystkie wyglądają jakby wyszły z jednej fabryki (pewnie tak jest w rzeczywistości) i różnią się ilością RAM/ROM oraz wersją androida.
Wygląda na to że najwięcej sprzedaje się marek Ownice, Eunavi, Isudar, Wondefoo.
Czy poszczególne marki oprócz ilości Ram/Rom i wersji Androida różnią się innymi rzeczami ? Np lepsze/gorsze wzmacniacze/ tunery itd ? Czy jedne grają lepiej od innych czy wszystko to samo ?
Najdroższe i chyba najczęściej zachwalane jest Ownice (C500) ale ma starego Androida 6.0 i 2 GB RAM. Często oferowane w pakietach z dodatkowymi gadżetami (dlatego pewnie wyższa cena)
Isudar jest dostępny w wersjach z nowszym Androidem i 4 GB RAM i dużo tańszy.
Pytanie czy warto dopłacać do Ownice czy wszystko jedno i brać tańsze ?
Niektórzy dyskwalifikują Ownice ze względu na stary Android i pytanie czy do codziennej funkcjonalności radia wersja Androida od 6 wzwyż ma jakieś znaczenie ?
Ownice chwali się tym że ma z tyłu duży radiator. Czy nie ma problemu z montażem ?
W tańszych wynalazkach jest często montowane aktywne chłodzenie (wiatraczek) który pewnie z czasem może zacząć głośniej chłodzić
Często ludzie piszą że mają problemy ze sterowaniem przy kierownicy oraz zasięgiem.
Czy te problemy dotyczą konkretnej marki czy wszystkich po trochu ?
Mam Focusa mk2 2007 pre lift ale już z radiem owalnym to oczywiście converse mnie nie interesuje.
Czy aby działało sterowanie przy kierownicy zawsze trzeba domontować dekoder canbus ?
Widzę że niektórzy sprzedawcy oferują np pakiet Converse (z tym dekoderem i innymi bajerami) albo no Converse (gołe). Niektórzy dodają dekoder do radia gratis, inni nie albo dodają dodatkową aukcję na dekoder.
I ostatnie pytanie ale to oczywiście kwestia gustu czy lepiej prezentuje się i lepiej użytkuje się wersję czarną wokół srebrnej rami czy wersję srebrną wokół srebrnej ramki ?
PS Edit
Zauważyłem że te wszystkie radia nie mają z tyłu na środku wypustki (tak jak to jest w fabrycznych radiach) która wchodzi w otwór montażowy w głębi i pozwala prawidłowo osadzić radio i radio trzyma się tylko na 4 śrubach z przodu - nie ma z tym żadnych problemów ?
Ostatnio edytowane przez swiety_76 ; 23-04-2018 o 11:36
|