Cytat:
|
Posiadam go od niedawna i zauważyłem, że jakiekolwiek próby eco-driving-u kończą się wskazaniem spalania średniego przez komputer na poziomie 11.5l/100km. Natomiast jak się nie cackać i zmieniać biegi tak w okolicy 3500 obrotów i trzymać samochód na około 2200 obrotów, to spalanie spada po czasie nawet do 9.5l/100km.
Dodatkowo zaobserwowałem, że podczas przyspieszania np. na 4 biegu trzymając pedał gazu w jednej pozycji wskazania spalania chwilowego jest gdzieś na poziomie 25l/100km ale gdy obroty przekroczą 3000 nagle zaczyna maleć spalanie chwilowe nawet do 14l/100km. A przecież to nie ma sensu bo im wyższe obroty tym więcej powinien palić, a przynajmniej nie mniej.
Jest jeszcze jeden objaw, który może być niezwiązany z powyższym problemem. Buczenie które pojawia się przy dodaniu gazu w okolicach 3500 obrotów i znika po przekroczeniu 4000. Wyraźnie słyszalne na biega 4 i 5
Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
|
O masakra sprawdź podstawy. Filtry w tym powietrza drożność kolektorów czy egr nie zawieszony. Mi spala w okolicy 4,8l
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka