View Single Post
Stary 25-04-2018, 09:52   #404
Suchz76
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5EB, automat
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Sync 3 - podłączenie i działanie Android Auto

Ja u siebie montowałem, używam od 4 miesięcy. Z rzeczy 'fizycznych' - ramka jest wykonana z twardego plastiku (ten fabryczny plastik jest trochę bardziej miękki a poza tym ma prawie po całości gumową wkładkę - nowy tego nie ma - ma gumową wkładkę jedyne jako podstawka pod telefon - widać to na fotkach) oraz dostajemy walące lekko po oczach światełko o dwóch kolorach przy gnieździe zapalniczki (czerwone - nic się nie dzieje, niebieskie - ładuje się coś po indukcji).

Co do wydajności ładowania - po prostu ładuje, pewno z 5W (czyli mniej więcej to co jest po kabelku w USB 2.0 w podłokietniku). Myślę, że bilans prądowy lekko do przodu. Aczkolwiek to są domysły bo nie widzę sensu wrzucania telefonu na ładowanie indukcyjne oraz odpalanie GPS (GPS odpalam jak podłączam w schowku kabelkiem fizycznym i uruchamiam Android Auto - a wtedy ładowanie idzie po kablu i uzysk energetyczny jest lekko na plus).

Miłym zaskoczeniem jest koszt, jako 'fabryczne' rozwiązanie dostarczające ładowanie QI do Samsungów, nowych iPhonów i kilku innych marek - cena z montażem ~400zł jest chyba całkiem w porządku.
Suchz76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem