Temat: [Mondeo 2014- ] Sync 2 nie rozpoznaje pamięci USB
View Single Post
Stary 25-04-2018, 20:44   #1
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Sync 2 nie rozpoznaje pamięci USB

Mam pamięć USB 16GB Sony. Coś takiego:

https://www.mediaexpert.pl/pamieci-p...16gb,id-238349

Wybrałem ten model licząc na kompatybilność z Sync 2 oraz na fakt, że jest to mała pamięć i idealnie pasuje do gniazda USB w podłokietniku nie przeszkadzając w sięganiu do jego zawartości. Niestety od samego początku system miał problem z jej rozpoznawaniem. Po parkowaniu i włączeniu ją widział, potem po wyłaczeniu silnika i ponownym włączeniu przestawał ją widzieć (aż do dłuższego parkowania). Czasami pomagało jej wyjęcie i ponowne włożenie podczas jazdy. Ale sytuacja się pogarszała wraz liczbą przybywajacych utworów muzycznych, aż przestał ją w ogóle czytać (aktualnie mam 7.8 GB w użyciu). Co ciekawe PC nie widzi żadnych problemów. Dzisiaj zrobiłem test, wziąłem dwie inne pamięci USB różnych typów i wymieniałem je w gnieździe. SYNC 2 bezbłędnie i natychmiastowo je rozpoznawał (pamięci miały po 1-2 GB różnego rodzaju danych), ale cały czas bojkotował tego Sony. Ktoś ma pojęcie w czym może być rzecz? Dodam, że oczywiście format jest FAT32. Czy ktoś może polecić jakiegoś miniaturowego USB który nie będzie płatał figli - ma doświadczenie z dużą ilością utworów?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem