Odp: Radio 2 Din Android
Witam. Jestem posiadaczem S-Maxa 2014 polift. W standardzie miałem fabryczne czujniki parkowania przód tył i radio Sony. Wymieniłem radio na radio z androidem 7.1 px3 2Gb mtce-gs. W paczce był również decoder can. Niestety poza książka o androidzie nie dostałem żadnych instrukcji, żółty przyjaciel milczy. Podłączyłem nowe radio tak jak mi się wydawało że będzie ok i teoretycznie większość rzeczy działa: kamera cofania, sterowanie z kierownicy, przyciski od dzwonienia. Nie działa Converse oraz nie ma dźwięków z czujników PDC, elm pokazuje DTC BŁĄD KOMUNIKACJI Z RADIEM. Czy komuś udało się w podobnym radiu uruchomić czujniki? Mam wątpliwości co do podłączenia radia. Z kostki ISO wychodzą 2 kable z wtyczkami -niebieski ANT - nie wiem gdzie go podłączyć oraz brązowy KEY1 od strony radia mam 2 brązowe kable KEY1: 1 bezposrednio z radia, 2gi z can decodera. Jeżeli podłączę KEY1 ISO z KEY1 z can decodera - sterowanie z kierownicy działa tylko jak w factory settings wybiorę canbus - none. Jeżeli podłączę KEY1 ISO - radio bezpośrednio - nie działają przyciski do dzwonienia, przyciski kierownicy działają niezależnie czy wybiorę canbus czy nie. Przeszukałem fora i znalazłem info że jednym ze sposobów na uruchomienie czujników to dołożyć buzzery PDC do czujników. Czy ktoś wie gdzie znajdują się wtyczki do wpięcia buzzerow w SMAX? Podobno przedni jest gdzieś za Converse. Ale nie wiem gdzie szukać tylnego. Zlokalizowalem moduł PDC i ostatecznie gdzieś tam wlutuje buzzer, chyba że ktoś podpowie gdzie oryginalnie powinien on siedzieć.
|