Cytat:
I chyba się udało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wygląda na to, że poprzedni właściciel źle zamontował filtr powietrza. Sam się dziwie jak to jest możliwe. Filtr był wciśnięty pod lekkim skosem. Plastikowy element filtra nie zamykał szczelnie obudowy przez co z drugiej strony częściowo zakrywał wlot powietrza idący do przepustnicy. Tak czy siak. Buczenie na wysokich obrotach ustało a spalanie jest nieco mniejsze. Jeszcze pewnie muszę zrobić parę kilometrów żeby to potwierdzić, ale puki co jest jakaś poprawa.
Dzięki za wskazówkę Przemek22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Być może stary właściciel miał taki sam problem, jak kiedyś ja przy wymianie filtra powietrza. Wymieniałem filtr powietrza, kupiłem firmy Meyle pasujący do mojego modelu, niestety okazał się za duży, a dokładnie szerokość dolnej krawędzi filtra "Meyle", która wynosiła 2.5 mm, natomiast dolna krawędź starego filtra marki Bosh wynosiła 1.8 mm. Filtr Bosha z łatwością wchodzi do rowka obudowy filtra, i równo przylega całym obwodem do obudowy, a ten filtr Meyle nie, gdybym dokręcał śrubami, mógłbym rozwalić obudowę. Także tego, może miał taki sam przypadek stary właściciel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam