Panowie,
U żony w Focusie MKIII, 1.6 V16, 125km 2011r występował opisywany przez Was problem, który niestety postępował. W końcowej fazie silnik gasł przy co 2-3 wciśnięciu sprzęgła.
Usterkę usunąłem, zatem do rzeczy.
Kolega
@
Fazik83
(bez urazy) jest w błędzie. Przepustnica o której napisał sterowana jest silnikiem krokowym ale to nie sam silnik był problemem.
1. Zdemontować należy kanał dolotowy między filtrem powietrza a przepustnicą, oczywiście pod odłączeniu wtyczki z przepływomierza. Przy filtrze 2 wkręty (torx), przy przepustnicy opaska (nasadka 7mm)
2. Wykręcić należy moduł przepustnicy, 4 wkręty (torx), koniecznie odpiąć wtyczkę i moduł na stół.
3. Plynem do przepustnic można wymyć kanał i przepustnicę.
Gdy do tego doszedłem zacząłem kontrolę i zauważyłem, że gdy przepustnicę otworzę ręcznie i puszczę ( tak się dzieje gdy puszczasz nogę z gazu, silnik krokowy ma niskie napięcie dla biegu jałowego ) przepustnica zamyka się całkowicie napędzana przez sprężynę i niestety nie wraca do pozycji lekko uchylonej ( wolne obroty ) pozostaje całkowicie zamknięta, blokując się w tej pozycji. Lekka nacisk na talerzyk palcem ( lub silnikiem krokowym przy rozruchu, który otwiera przepustnice ) powodował powrót do pozycji uchylonej (wolne obroty). To blokowanie powodowało gaśnięcie silnika.
Naprawa.
1. Odpiąć trzeba 6 zaczepów klamrowych
2. Bardzo delikatnie zdjąć pokrywę (schodzi całkowicie, nic się nie rozleci)
Uwaga! Na pkrywie sa bardzo delikatne szczotki, które współpracują z tarcza na kole zębatym kontrolując położenie kątowe mechanizmu.
3. Zdejmujemy kółko pośrednie miedzy małym kółkiem silnika a kołem z tarczą.
4. Konserwujemy mechanizm pod kołem z tarczą. jest tam sprężyna, która samoczynnie zamyka przepustnicę i to w tamtym miejscu dochodziło do blokowania. Ja użyłem oleju konserwującego w sprayu. Blokowanie ustąpiło.
5. Teraz płynem do czyszczenia styków za pomoca delikatnej szmatki, wacika, etc czyścimy slizgi tarczy po ktorych slizgają sie szczotki.
6. Zakładamy koło pośrednie w dowolnej pozycji
7. Na niewielkim płaskim, czystym śrubokręcie odrobina smaru silikonowego na zęby kółka pośredniego
8. Czyścimy uszczelkę, która przykleiła się pewnie do porywy i wkładamy do szczeliny, pokrywa, zaczepy, montaż w silniku, wtyczki, kanał powietrza i powinno działać.
Opis nieco długi ale szczegółowy w końcu nie każdy jest inżynierem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Napiszcie czy zadziałało.
Pozdr.
Bump: @ggmaszal przepustnice i silnik krokowy znajdziesz na kocu kanału powietrza wychodzacego z filtra powietrza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: