Temat: [C-MAX 2007-2010] Duże spalanie na niskich obrotach
View Single Post
Stary 27-04-2018, 10:57   #5
R0Ni
ford::amateur

Imię: Piotrek
Model: C-max
Silnik: 1.8 Q7DB
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Duże spalanie na niskich obrotach

Cytat:
Napisał ChceMiecCMAXa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Być może stary właściciel miał taki sam problem, jak kiedyś ja przy wymianie filtra powietrza. Wymieniałem filtr powietrza, kupiłem firmy Meyle pasujący do mojego modelu, niestety okazał się za duży, a dokładnie szerokość dolnej krawędzi filtra "Meyle", która wynosiła 2.5 mm, natomiast dolna krawędź starego filtra marki Bosh wynosiła 1.8 mm. Filtr Bosha z łatwością wchodzi do rowka obudowy filtra, i równo przylega całym obwodem do obudowy, a ten filtr Meyle nie, gdybym dokręcał śrubami, mógłbym rozwalić obudowę. Także tego, może miał taki sam przypadek stary właściciel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam
Najprawdopodobniej, ponieważ dolna część obudowy jest uszkodzona, ale szczelna.
A tak już na sam koniec kontrolne pytanie. Obecnie, średnie spalanie według komputera, ustabilizowało się na poziomie 9l/100km (głównie w mieście). Czy jest to wartość akceptowalna przy spokojnej jeździe?
R0Ni jest offline   Odpowiedź z Cytatem