Temat: [C-MAX 2007-2010] Duże spalanie na niskich obrotach
View Single Post
Stary 27-04-2018, 13:01   #6
ChceMiecCMAXa
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8L Duratec HE PFI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Duże spalanie na niskich obrotach

Cytat:
Napisał R0Ni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najprawdopodobniej, ponieważ dolna część obudowy jest uszkodzona, ale szczelna.
A tak już na sam koniec kontrolne pytanie. Obecnie, średnie spalanie według komputera, ustabilizowało się na poziomie 9l/100km (głównie w mieście). Czy jest to wartość akceptowalna przy spokojnej jeździe?
Według mnie, jak głownie w mieście to tak. Najlepiej oblicz sam średnie spalanie. Ja obliczyłem za pomocą programu pobranego z google play Fuelio i z ostatnich czterech tankowań, średnie spalanie wynosi 8,28 l/100km , a na komputerze samochodowym mam 8,8 l/100km. Zresztą samemu też możesz sobie obliczyć średnie spalanie.
A tak ja teraz mam pytanie. Czy tez tak masz, że uczucie delikatnego wciskania w fotel, odczuwasz przy szybkim przyśpieszaniu, dopiero od 3 000 obrotów silnika w górę na 3,4 i 5 biegu? Bo się zastanawiam, czy nie mam coś źle, czy takie wciskanie w fotel, nie powinno się zaczynać od np. już 2 000 obrotów, bo tak do tych 3 000 jest delikatny muł. Sam nie wiem, nie mam porównania.
ChceMiecCMAXa jest offline   Odpowiedź z Cytatem