Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 27-04-2018, 21:20   #1273
MILITH
ford::beginner

Model: EDGE
Silnik: 3.5 V6
Rocznik: 17
Domyślnie Odp: Spalanie 2.0 Ecoboost

OK, wyjeździłem moim Fusionem 2.0 AWD już 1,5 baku paliwa więc się wypowiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Średnie spalanie z komputera potwierdzone praktycznie przy dystrybutorze to 11,3l/100km. Ogólnie bak podzielił bym na 75% miasto 25 trasa (krajówki).
Moje obserwacje: rzeczywiście po odpaleniu auta rano do momentu nagrzania silnika pije jak smok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc jeśli ktoś robi ultra krótkie odcinki na zimnym silniku w mieście to rzeczywiście średnio może spalić nawet te 15l czy więcej. Ja codziennie jeżdżę około 11,5km w jedną stronę do pracy. I jeśli zresetuję spalanie przed ruszeniem to pierwsze kilometry zabijają oko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale już od połowy drogi do końca spalanie tylko spada do średniej około 12l na tym odcinku.
Czy też tak macie że jak stoicie na światłach to spalanie chwilowe wzrasta do maksa na słupku czyli 30l?
MILITH jest offline   Odpowiedź z Cytatem