Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 01-05-2018, 02:37   #691
ceban
ford::amateur

Imię: Sławek
Model: S-MAX
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Ok, dzięki z odpowiedź. Uspokoiłeś mnie tym.
W międzyczasie dołożyłem buzery do Parktronica - i po zmianie konfiguracji radia wszystko działa.
Dla potomnych:
S-max 2014 polift zmiana radia Sony na inne:
żeby działał org parktronic należy do instalacji dołożyć 2 buzzery: 3W8315K864AA
wtyczki do podłączenia powinny być w aucie 1 z przodu 1 z tyłu;
Z przodu należy zdemontować trochę plastików pod kierownicą, wyciągnąć zegary/licznik/converse , w otworze za licznikami odnaleźć przewód w izolacji, do przewodu powinna być dołączona wtyczka - u mnie była zawinięta gąbka i do izolowana do kabla -do której wpinamy buzzer;
tył - wtyczka znajduje się na tylnym prawym słupku - niedaleko mocowania pasów, mi nie udało się do niej dostać, poszedłem na skróty - dolutowałem buzzer bezpośrednio do wiązki kolo modułu PDC - piny 2 i 10 w najszerszej wtyczce; Moduł PDC umiejscowiony jest z tylu, w bagażniku, po prawej stronie w schowku, na górze.

Po podłączeniu wszystkiego należy jeszcze zmodyfikować za pomocą ELMconfig centralną konfigurację auta - ja użyłem ELMconfig 0.2.17c - w tej wersji należy na stronie 4,prawa strona - 2 od góry- przestawić radio Low Level CD+.. na jakieś inne i zapisać taką konfiguracje - ja ustawiłem Navi High CD+... i zadziałało.
buzzery działają trochę ciszej niż jak działały przez radio, ale spełniają swoją role.
Nadal mam blad DTC - błąd komunikacji z radiem i chyba muszę z nim żyć, mam zwykły converse, czerwone zegary, raczej nie duża strata.

Ostatnio edytowane przez ceban ; 02-05-2018 o 01:26
ceban jest offline   Odpowiedź z Cytatem