Cytat:
|
Wiem, że trochę nie na temat - bo jest o 1.6EB ogólnie - ale w temacie uciekającego płynu kolejne odkrycie:
Otóż kupiłem na Alledrogo zbiorniczek wyrównawczy od wersji 1.8 TDCI. Zgodnie z katalogiem pasuje też do innych S-maów w tym do 1.6EB (nie pasuje do 2.0 TDCI i 2.5T bo tam wyjście na chłodnicę jest do tyłu, a w moim i innych jest do przodu).
Okazało się zbiorniczek ów ma już zamocowany czujnik płynu. Siedzi luźno ale nie chce wyjść - podejrzewam, że to jest to samo co kupiłem oddzielnie od Volvo - tylko wtyczkę ma inną. I nie jest to nic innego jak kontaktron. W zbiorniczku jest pływak jak w sedesie. Jak jest dużo płynu to pływak jest wysoko i kontaktron jest zamknięty i płynie prąd. Jak pływak opada do kontaktron się otwiera i przerywa obwód. Nic prostszego.
Teraz mam 2 opcje: I tak muszę się dostać do obecnego zbiornika od spodu. Muszę spuścić trochę płynu, wymontować obecny zbiornik. Osuszyć - zobaczyć czy ma pływak. Jak tak to wsadzić czujnik. Jak nie - to wymienić na ten zbiorniczek który kupiłem.
Aby ostrzeganie przed brakiem płynu działało to wystarczy zwykły przekaźnik - jak się kontaktron rozłączy to włącza się alarm i zapala jakaś dioda. Ot co.
|
Witam
Odświeżam temat bo jak widzę mało już pytań a ja jedno mam.
Proszę o informację czy udało się ten zbiorniczek zamontować w aucie tak aby działał i co najważniejsze pokazywał ilość płynu w zbiorniczku. Również proszę o numery wężyków które trzeba wymienić. Osobiście jeszcze nie miałem z tym problemów ale chcę wymienić co trzeba po kupnie auta (z 2012) aby się wystrzec problemów związanych z układem chłodzenia i przegrzanym silnikiem. Dzwoniłem do ASO FORD w Rzeszowie i uzyskałem numery do wężyków proszę o weryfikację i podpowiedz czy wszystkie wymieniać.
# górny krótszy BG-91-8K012-HD
# górny dłuższy BG-91-8K012-BA
# dolny gruby BG-91-8274-HA(ten co pęka i należy go wymienić ?).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.