Temat: [C-MAX 2003-2007] Błąd komunikacji szyny can.
View Single Post
Stary 04-05-2018, 09:29   #1
Czarny86
ford::amateur

Imię: Przemek
Model: C-max
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
Exclamation Błąd komunikacji szyny can.

Witam serdecznie. To mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
A druga sprawa to jestem kompletnym laikiem w tych sprawach. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam c-maxa 2004 rok, 1,8 benzynka, 125 koni. Niedługo po kupnie samochodu w czasie jazdy zacżęła zapalać mi się kontrolka hamulca ręcznego. Po chwili gasła, po jakimś czasie znowu się zapalała. W czasie wyświetlania tej kontrolki zauważyłem następujące problemy: brak "migania" kierunkowskazów na desce rozdzielczej(na zewnątrz się zapalają), radio co jakiś czas się wyłącza i włącza, po wyłączeniu silnika nie mogę zamknąć samochodu pilotem i nie działa centralny zamek. W warsztacie jakiś fachowiec podłączył pod kompa i stwierdził brak komunikacji szyny can. Powiedział, że naprawa polega na zdemontowaniu zegarów i sprawdzeniu wiązek kabli. Moje pytanie brzmi czy 500 pln jakie ode mnie chce to nie za dużo i czy istnieje możliwość samodzielnego sprawdzenia tych kabli i czy to jest dużo zachodu. Może macie jakieś inne pomysły lub metody wyeliminowania mojego problemu. Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje.
Czarny86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem