Cytat:
|
na twoim miejscu sprawdzilbym termostat, wymienil czujnik temperatury cieczy,
na komputerze sprawdzales temperature glowicy i temperature cieczy dla porownania?
bardziej kierowalbym sie w strone termostatu, latwo to sprawdzic, jezeli wylaczysz nadmuch wskazowka pojdzie do gory, gdy wlaczysz nadmuch z cieplym powietrzem powinna pojsc w dol.
w mk4 sa cewki, kiedy wymieniales swiece?
|
Czujnik wymieniony - to samo.
Na kompie mechanik patrzył ale tam miał tylko temperaturę silnika i powiedział, że to nie jest problem, że wszystko działa jak należy, a z tym błędnym odczytem można żyć bo nie powoduje problemów.
Z tym nadmuchem to gitara pomysł, sprawdzę, mam tylko nadzieję, że dziurawa chłodnica klimy nie ma tu nic do rzeczy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Świec nie zmieniałem jeszcze - możliwe że są do wymiany, bo auto kupiłem jak miało 82,5 teraz ma 84,5 - rzadko zmieniam świece/płyny po 2K
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (kartka pod klapą mówi, że olej 07/2019 albo 90K).
@
franczesko
- nie mam gazu, ale jak sie uporam ze sprzedającym (ta dziurawa klima) to wtedy chcę włożyć STAGa.
A i chłopaki, ciężko mi powiedzieć, czy to szarpanie było kwestią tego wskazania, czy to ja nie umiałem jeszcze wyczuć auta, bo tak było tylko 2 razy (jak było poniżej 10st około). Odkąd się zrobiło ciepło i akurat zacząłem więcej jeździć, to problemu nie ma... Myślę, że odpowiedź poznam na jesień najprędzej.