Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 06-05-2018, 23:29   #897
yatzek.tm
ford::average

Imię: Jacek
Model: Transit Euroline
Silnik: 2.0 TDCi 125KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo w tej branży ty musisz wiedzieć co produkuje fabryka, jakie są możliwości (...) i będziesz czekał na ten samochód dziewięć miesięcy.
To tak jak w innych branżach pewnie - chcąc zlecić budowę domu, musisz stać się budowlańcem; chcąc auto dać do naprawy, dobrze znać się na mechanice itp

Mogę czekać nawet rok, jeśli sprzedadzą mi to, co zamówię, a widzę z niektórych tu postów, że nie zawsze tak jest.
Nikt z handlowców nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie nie o to ile będzie miała ładowności wersja zamówiona, ale nawet na pytanie, czy takie dane można gdzieś uzyskać, jakoś wyliczyć itd. Pomyłka o 100kg w moim przypadku nie wchodzi w grę i chciałbym to zawrzeć w zamówieniu.
Problem też jest, jeśli zaczynam pytać o obsługę posprzedażną. Jakie dokładnie warunki gwarancji? Jakie wyłączenia i klauzule? Co będzie jeśli zamontuję na dachu pomarańczowe koguty i dodatkowe światła robocze?
Liczę na to, że to nie problem wszystkich handlowców i że znajdzie się gdzieś jakiś ambitniejszy, który będzie umiał zadbać o takiego klienta jak ja.
Chciałbym, żeby to był handlowiec Forda, ale jeśli nie będzie....???

Ponoć zupełnie inny poziom podejścia do kwestii konfiguracji i obsługi posprzedażnej prezentują handlowcy MANa, również w przypadku modelu TGE. Wymusza to na nich charakterystyka ich ciężarowej działalności, gdzie klient kupuje gotowe rozwiązanie transportowe, a nie tylko auto.
Nie wiem, nie próbowałem jeszcze, ale spróbuję. MAN to obok Forda drugi mój ulubieniec. Tak, wiem, że to bliźniak Craftera, ale sieć serwisowa oraz inny charakter obsługi klienta w MANie mogą tu mieć kluczowe znaczenie.