Cytat:
|
nie ma wogóle problemów z jazdą dynamicznie czy spokojnie jeździ jak na pb . Benzyny dolewam na 1000 km ok 22-23l ,
|
Kurcze ja zrobilem juz ok 4tys km na 400DPI i cały czas mam jakies "ale" do tej instalacji. W moim S-Maxie siedzi 2.0 EB 203KM z wgranym seryjnym programem na 240KM (Hamownia pokazała 218KM) Najpierw wywalał CHECK "zawór cisnienia paliwa" czy coś podobnego. Serwis wgrał nowe oprogramowanie i problem nie wystepował przez kilka tygodni. Ostatnio w trasie znów 2 razy zaświeciła się kontrolka. Czekam na serwisanta ze STAGA który ma coś pordzić na ten problem. Najbardziej jednak wkurza mnie fakt że silnik potrafi szarpnać przy zdejmowaniu nogi z gazu. W zasadzie niezaleznie od obrotów. Oczywiście przy wyższych obrotach jest to bardziej odczuwalne. Przy gwałtownym wcisnięciu gazu jest szarpnięcie, przy szybkim ponownym dodaniu gazu mam wrażenie jakby silnik trochę się przyduszał. Najgorsze jest to że mam automat i zdarza się że zmiana biegu nakład się na jakąś niekorzystną prędkość obrotową i następuje dość nieprzyjemne stuknięcie w skrzyni. W tym tygodniu mam auto odstawic do serwisu na regulacje ale coraz bardziej zaczynam żałowac decyzji o montażu gazu