Amortyzator otworzyłem. Na drugim zdjęciu faktycznie wygląda jakby był zsunięty, na 1 i 3 wygląda ok i ma zapięte dokładnie tak pasy jak dorosły. Przyglądałem się dokładnie.
Dorosły w razie zderzenia leci do przodu nie brzuchem , a bardziej głowa i tłowiem. ( tak mi się wydaje ) dziecko ( odpukac ) analogicznie.
Macałem dziecku gdzie przechodzi dolny pas i analogicznie jak dorosłemu, Górna część pasa biodrowego jest na granicy kości biodrowej z brzuchem czyli pas leży na biodrach.
I nie żeby komuś coś udowadniać, ale jako ciekawostkę napiszę że przez ostatni tydzień z ciekawości pytałem kolegów, znajomych i wcale nie jest dobrze.
5-6 latków wożą tylko na podkładkach, dzieci mniejsze od mojego ( choć starsze ) wożą w fotelikach 15-36, foteliki mają najtańsze typu ferrari itp , używane nie wiadomo ilu letnie. Ich firma noe obchodzi , fotelik to fotelik. No jest jak jest , zarówno u ludzi boedniejszych jak i bogatszych.
To tak w ramach ciekawostki .
Wiec to ze ktos ma 2 czy 3 znajomych , ktorzy faktycznie zmieniaja foteliki po kolei co 2 lata to nie znaczy ze wszyscy tak robią, a wrecz bardzo zdecydowana większość tym się nie interesuje.
Zresztą zaczerpnąłem wiedzy nawet w stolicy to odpowiedź była z uśmiechem, że 9 latka już kilka lat w foteliku jeździ...
To są realia.
Oczywiście napisałem jako ciekawostkę bez chęci dyskusji w tym temacie. Każdy odpowiada za swoje dzieci
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
dzieciak siedzi nie opierając głowy o zagłówek,
|
Opiera bardzo ładnie. Do zdjęcia się nachylił, ale zobaczę czy da się jeszcze docisnąć bardziej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.