Wymiana przedniej szyby zwarcie uszkodzone sterowanie silnikiem
Witam, rok temu wymieniłem szybe przednia z podgrzewaniem na nową, ale jak jechałem do był słyszalny wiatr jak sie dostaje do środka tak jakby klej był źle położony. Zgłosiłem to niedawno gość mówi spoko przyjedź podkleimy jeszcze raz. Oddałem auto gość dzwoni auto gotowe tylko lampki w kabinie się nie palą mówię ok pewnie bezpiecznik wymienię mówi do mnie żebym zwrócił uwagę bojak jak się wkleja drugi raz to może być problem z grzaniem, coś tu podejrzane pomyślałem żona odbierała auto, przyjechałem po pracy i odrazu do auta bezpiecznik od lampek przepalony wymieniłem ale gorsze wywalił błąd na deske uszkodzone sterownie silnikiem więc za telefon do gościa pytam się co robili że tak sie stało on jak przykręcał masę to dotknął lampki i zrobiło się zwarcie mówię fajnie. Nie dawało mnie to spokoju i pod kompa po wyczyszczeniu i odczycie błędów mam cos takiego błąd P0380-61 FORscan czyta go jako obwód sterujący swiec żaowych. Rowniez pisze ze zwarcie, przerwany obwód spiecie przekaznika świec.Ale nie da się go usunąć więc jest coś nie tak postanowiłem odkręcić podszybie okazało się że z jednej strony przecieli taśmę grzejącą czy to może być powód wywalania błędu uszkodzone sterowanie silnikiem. Proszę o podpowiedź, dzieki.
|