View Single Post
Stary 16-05-2018, 19:43   #332
r10
ford::beginner

Model: Focus mkI
Silnik: diesel
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na 1 i 3 wygląda ok i ma zapięte dokładnie tak pasy jak dorosły. Przyglądałem się dokładnie. Dorosły w razie zderzenia leci do przodu nie brzuchem, a bardziej głowa i tułowiem. dziecko analogicznie.
Macałem dziecku gdzie przechodzi dolny pas i analogicznie jak dorosłemu, Górna część pasa biodrowego jest na granicy kości biodrowej z brzuchem czyli pas leży na biodrach.
No właśnie nie może jak dorosły. Dziecko ma inną budowę miednicy (bioder). Głowny sens wszelkich "poddupników" jest taki, żeby pasy (samochodowe) szły w dół, a nie do tyłu. (i taki jest sens bliźniaczych fotelików Pallas, że mają podwyższajacą podstawę pod siedziskiem)
Może spróbowałbym coś włożyć pod pupę (jak już pisałem pomiędzy bazę fotelika, a wyjmowaną podkładkę pod tapicerką) na te najbliższe 2-4 miesiące. Np. wyciąłbym z karimaty na kształt podkładki, która w foteliku już jest.

I zwróć uwagę, żeby przed buzią dziecka niczego nie było (żadnych twardych przedmiotów w kieszeni fotela przedniego).

Ostatnio edytowane przez r10 ; 16-05-2018 o 19:46
r10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem