Cytat:
|
Po przejechaniu 5tys km od ostatniej wymiany - olej ciemny. To możliwe aby MOTUL miał podróbę (kupiłem w PETROSTAR)
|
To bardzo dobrze, przy takim przebiegu najlepszy olej może i powinien być już ciemny nawet w benzyniarce. To co wyżej przytoczyłem o mocnym zbrązowieniu oleju już po 100km tyczy reakcji tegoż oleju ze środowiskiem w silniku i nastąpiło to bardzo, bardzo szybko, bo po 100 km. Ten silnik wcześniej jeździł też na takim Motulu i był czyściutki.To, że olej był podróbą ustaliłem po opakowaniu i konsultacji z dystrybutorem na PL oraz oglądem, przeglądem zdjęć opakowań. Na szczęscie ja go nie kupowałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oleje Motula brązowieją mocno, a nie czernieją jak smoła przynajmniej w mojej eksploatacji. W dieslu w którym wymieniam co 10-12 tys km przy wymianie jest właśnie mocno ciemno brązowy. Może jak bym pojeździł do 20 tys
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to by się czarny zrobił, nie wiem.W motocyklu świeży Motul ma kolor malinowy, czerwony tak tak czerwony jak cholera i też od tego czerwonego do brązu ciemnego się jeździ z 5 tys km.
Najczęściej podrabiane oleje Motula są w 1 litrowych opakowaniach. Aby nie wejść na minę trzeba kupować u certyfikowanego sprzedawcy na PL. Posiadają certyfikat coś w formie papierowego dyplomu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niektórzy się tym chwalą na swoich stronach www, ale są też sprzedawcy-importerzy niezależni jak np. duży sklep galon.pl czy jakoś tak . Bardzo pewny i niedrogi sklep stacjonarny jak i internetowy. Duża fizycznie istniejąca firma.