Cytat:
|
Po przejechaniu ok. 30 km i zgaszeniu silnika komunikat pojawił się po ok. 30 sekundach. Próbowałem kilka razy w odstępach godzinnych i ciągle to samo. Silnik odpala bez problemu ale komunikat się pojawia.
|
W moim Galaxy komunikat pierwszy raz pojawił się latem 2016r. (po 4 latach od zakupu) w podobnych okolicznościach. Ponieważ miałem mieć wyjazd na wakacje, wymieniłem akumulator, bez restartu BMS.
Komunikat powrócił 2 tygodnie temu i ruszyłem temat. Najpierw wykonałem restart BMS, komunikaty się uspokoiły. Zrobiłem woltomierz cyfrowy do gniazda zapalniczki i zacząłem kontrolować napięcia. Problemem jest napięcie ładowania. Przy wysokich temperaturach lub kiedy samochód nagrzeje się na słońcu, po uruchomieniu napięcie ładowania waha się 12,5-12,6 wolta, czyli takie napięcie podtrzymania działania samochodu. Czasami jak było ciepło i silnik był rozgrzany, napięcie ładowanie było 12,9-13,1V. W dni chłodne, pochmurne, lub kiedy silnik jest zimny, ładowanie jest 14,4V. Przy jeździe ze zdjętą nogą z gazu (np. z górki), ładowanie wzrasta do 14,8V.
Myślę, że to takie zabezpieczanie akumulatora przez uszkodzeniem w wysokich temperaturach i do tego jakieś oszczędzanie paliwa.
Na pewno problem komunikatu u mnie pojawia się tylko w ciepłe dni, wiosna / lato.
Czy ktoś jeszcze mógłby potwierdzić jakie ma napięcie ładowania podczas jazdy? Nie wiem, czy u mnie jest coś nie tak, czy "ten typ tak ma".
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.