Pękła mi szyba czołowa. W warsztacie szybiarskim (Nordglass) wymieniono mi szybę na zamiennik (tej samej firmy, co oryginał - saint gobain sekurit). Ogrzewanie działa, ale co jakiś czas (losowo, nie zawsze) pojawia się taki komunikat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szyba w okolicach czujnika wygląda na czystą od środka, "na oko" nie widać, żeby była umazana. Byłem reklamować montaż, majster zdjął osłonę lusterka, psiknął na szybę od wewnętrznej strony czymś do odtłuszczenia przy górnym czujniku, ale nie pomogło.
Wydaje mi się, że warsztat nie wie co robić dalej, odsyłają mnie do innej filii gdzie mają mnie podłączyć pod kompa i sprawdzić, czy należy zrobić kalibrację czujnika. Sprawdzenie byłoby za darmo, natomiast kalibracja już płatna - pytanie czy ACS trzeba kalibrować po wymianie szyby? Czy może szyba musi być sterylnie czysta? Albo powinien być tam żel, jak przy czujniku deszczu/zmierzchu? Co może być nie tak?