Spodziewałem się odpowiedzi typu jak nie wiesz jak to zrobić to się nie zabieraj.
Ale za resztę odpowiedzi bardzo dziękuję. Min: za to że potrzeba blokady rozrządu i za to że wałek nie wyjdzie bo śruba od ssącego za długa. Wielkie dzięki.
Trochę czytam trochę coś tam wiem. Wpadł mi do głowy pewien pomysł. Na początku chciałem zalewać cylindry naftą żeby rozpuścić nagar na tych pierścieniach olejowych, nawet znalazłem zdjęcia i filmy jak mocno te pierścienie są zapieczone i byłem w szoku że tak mocno może to trzymać. Zapieczone na kamień. wszystko przez twardy nagar i tak sobie pomyślałem. Może są jakieś specjalne środki do usuwania nagaru. Znów zacząłem szukać i znalazłem środek co nazywa się tg cleaner. Firmy TENZI (a to bardzo dobra marka wśród detailingowców) Wyczytałem też że nagar to nic innego jak dużo żywicy i popiół, trochę smoły i innych produktów spalania. Pomyślałem że ten środek to załatwi. Niestety środek ten również załatwi wszystkie uszczelki. W końcu natrafiłem na środek co nazywa się XADO Antykoks. Specjalnie zrobiony do odblokowywania pierścieni. Może jakby go dać trochę więcej i kilka razy, być może w końcu rozruszałby zapieczone pierścienie. Następnie zacząłem się zastanawiać skąd ten nagar przecież jak wyczyszczę to zaraz znów się to pojawi i wtedy pomyślałem że za wszystko mogły być odpowiedzialne uszczelniacze zaworowe.
Mogły puścić jako pierwsze, olej nad tłokiem zaczął się spalać i doprowadził do produkcji większej ilości nagaru, następnie nagar zaczął przyblokowywać pierścienie i kółko się zamknęło.
Kolego Koszka a zobacz proszę ten film:
https://www.youtube.com/watch?v=7wIbXPI65zY
Dla mnie proste jak kaszka z mleczkiem.