Cytat:
|
Sądząc po tej liście Fordów, którą masz pod postem, to bierz Transita ze Stanów. Szukaj po prostu tak długo, aż znajdziesz odpowiadającą Ci wersję.
Sam chętnie kupiłbym takiego Transita V6 albo F250 V8, bo jak patrzę na te miniaturowe eko-diesle w europejskich dostawczakach to.......
Dwa dni temu jeździłem MANem TGE (bliźniak VW Craftera) z silniczkiem 2.0 o mocy niby 177KM. To auto nawet na pusto nie miało kopa. Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że mój Euroline 125KM lepiej się zbiera niż ten MAN.
Stoję w tym roku, może w przyszłym, przed decyzją o kupnie nowego auta dostawczego i obawiam się, że to będzie jedna z trudniejszych decyzji w moim życiu.
|
Niestety czas goni
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wczoraj trochę szukałem i nic ciekawego nie znalazłem. U nich w sumie nigdy nie przyjęło się coś takiego jak bus/van "brygadowy". Oni mają od tego 6 osobowe pickupy. Bus/van jest albo ciężarowy (najczęściej 2 osobowy) albo pasażerski (najczęściej 15 i więcej). Podobny problem miałem jak kiedyś szukałem busa z serii E250 4.6 albo 5.4 (dawniej econoline), znajdywałem albo 2-osobowy, albo salonka albo prawie autobus... i odpuściłem.
Te nowe europejskie busy są faktycznie takie tragiczne ? Dzisiaj pracowałem w sąsiedztwie dużej hurtowni części motoryzacyjnych i obserwowałem co od nich wyjeżdża i przyjeżdża (z nowych busów). Dużo Masterów, sporo ducato/jumper, trochę iveco daily. Jeden hyundai. Jakieś pojedyncze craftery i sprintery. Zero transitów przez cały dzień...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Drogie, niepopularne czy taki złom?