Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
Sprawdzimy czy ten antykoks firmy XADO da rade. Wczoraj spróbowałem z podobnym preparatem na starym kolektorze od laguny co miał w środku duży nagar. Do jednego wyjścia z cylindrów nalałem nafty. Do drugiego ksylenu. Do trzeciego tego preparatu. Zostawiłem na cały dzień. Nafta nie ruszyła nic, ksylen też, a ten preparat spowodował że nagar złuszczył się, odszedł od kolektora i wygiął się do środka. Mówię sobie nieźle, później sprawdziłem jaką konsystencję ma ten nagar i byłem w szoku, coś jak rzadka plastelina. Pomyślałem "mam Cię" ale później podzwoniłem po znajomym mechaniku i powiedział żebym sprawdził czy czasami to coś nie zeżre aluminium. Sprawdziłem. Drugi dzień leżało w aluminium i nic. Może to coś pomoże.
Koszka widziałem twoje kanały w tłoku, ale chyba warto spróbować. Nię będę tej operacji przeprowadzał 1 raz. Kupiłem 2 puszki. Jedna wystarcza na 20 cylindrów. To mi na 40 starczy więc zrobię taką operację 10 razy na każdym cylindrze.
Ale mam jeszcze pytanie odnośnie tego rozrządu. Coś niedokładnie zrozumiałem.
Pytanie czy zębatkę wałka rozrządu idzie połączyć inaczej niż powinno być, tzn czy jak będę składał rozrząd to mogę ją złożyć obróconą o 45 albo o 90 albo o 180 stopni?? Czy są tam jakieś ustalenia i tylko w jeden sposób idzie to połączyć.
|