Cytat:
|
Ten przekaźnik ma tylko cztery styki podłączone - myślałem że tak ma być.
|
Jeżeli jest podłączone do niego tylko jedno gniazdo, to z tych dwóch równolegle podłączonych styków
87 i
87a wykorzystany jest tylko jeden. Ale mogli podłączyć jeden przewód i później go rozgałęzić na dwa gniazda.
Cytat:
|
Tak myślę - to co najlepiej będzie to zrobić na nowo? W sensie założyć samemu bezpiecznik przelotowy na kablu, użyć tego przekaźnika i dać mu sygnal ze stacyjki na sterowanie?
|
Wykorzystaj przewód podający stałe +12V, tym bardziej, że już wisi on na bezpieczniku wysokoprądowym w komorze silnika.
Tak szczerze mówiąc nie bardzo wiem, dlaczego tak zależy ci na tym, by gniazda były rozłączane stacyjką. No ale skoro tak chcesz, podłącz ten przekaźnik - pradowe przewody jak opisałem - stałe +12V z bezpiecznika na styk 30, styki 87 i 87a do poszczególnych gniazd. Tu ewentualnie możesz dać przelotowe bezpieczniki po ok. 15A na każdy przewód. Styk sterujący 85 na masę, a styk 86 do miejsca, gdzie pojawia się napięcie po włączeniu stacyjki. Można to zrobić mniej lub bardziej elegancko, ale na pewno najprościej będzie jeżeli ten przewód sterujący podłączysz szybkozłączką (tam jest malutki prąd) do przewodu podającego +12V na włącznik stopu przy pedałach, przewód zielono-czerwony. Ten i inne obwody włączany jest przez stacyjkę potężnym przekaźnikiem R13 w komorze silnika.Nie ma sensu ciagnąć przewodu sterującego przez przegrodę, a przewód włącznika stopu masz bliziutko.
Przewody prądowe pod same ładowarki to mogą cieniutkie , ale jednak gniazdo zapalniczki powinno dać nawet 30A, więc dałbym minimum 2,5 mm2, może 3,5 mm2.
Sterujące bez znaczenia, tam jest prąd 100mA (np. 0,75 mm2).
-----------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdziłeś, czy czarne przewody masowe gniazd mają masę?