View Single Post
Stary 28-05-2018, 16:26   #19
analyzator
ford::average

Model: Focus Kombi Red Edition / Lexus CT200h
Silnik: 1,5eb@heko / mambodżambo
Rocznik: 2017/2018
Domyślnie Odp: Nowy focus mk4 jakie ma wyposażenie i jakie dane techniczne?

Cytat:
Napisał Jaca_praca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napewo nie układ kierowniczy. Czuć elektryke w mk3 chodz względem konkurencj jest mega dobrze to i tak jest gorzej niż w mk1. Co do zawieszenia w ostrych zakrętach to mk1 można było idealnie balansować miedzy podsterownością a nadsterownością. W kazdym bądz razie jeździłem testowo prawie wszystkimi autami z segmentu c i tylko honda sie lepiej prowadzi od focusa, ale ta cena... Generalnie wiekszość konkurencji mnie zawiodła bo odnosze teraz wrażenie że kiedyś producenci bardziej sie starali, teraz niby wszysko nowoczesne ale ani szybsze ani lepiej wykonane.

Wszystkie te nowe auta względem poprzednich modeli są lekko przyciszone jeśli chodzi o informacje zwrotne. W foce mam wrażenie, że informacje na szczęście są dostępne tylko kierowca musi się skalibrować na "głośność" tych informacji.

Nowe auta są cięższe i lepiej wyciszone i faktycznie 8s 0-100 w nowym aucie nie robi takiego wrażenia jak 9s do stu w starszym aucie. Do zabawy to stara miata czy inny fun car i tego się nie da podrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 80kmh w cinquecento robi znacznie większe wrażenie niż 160kmh focusem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do momentu na zakup samochodu to nie kupowałbym nowej foki przynajmniej przez rok - zawsze pierwszy rocznik jest awaryjny niestety. MK3fl warto rozmawiać o rabatach - ford może ale niekoniecznie chce. Dobra strategia negocjacyjna i cena bardzo spada ale - niekoniecznie podstawowych modeli.

Ostatnio edytowane przez analyzator ; 28-05-2018 o 16:28
analyzator jest offline   Odpowiedź z Cytatem