Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 29-05-2018, 12:07   #4899
MarkyMark
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Mondeo/Kuga
Silnik: 1,5 ecoboost
Rocznik: 2015/2019
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Drodzy Forumowicze, wszyscy którym spać nie daje po nocach i rani zmysł estetyczny widok zapadającej się deski rozdzielczej... zaprawdę powiadam wam, w górę serca, albowiem jest rozwiązanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... i to bardzo proste. Wystarczy zdemontować kratkę nawiewu w podszybiu. Wychodzi łatwo, wystarczy lekko podważyć za każdy zatrzask wkładając śrubokręt od środka kratki lekko podważyć i pociągać jednocześnie do góry, na koniec odpiąć dwa kable. W środku, jak widać na zdjęciach nic nie ma, a deska opiera się na cieniutkim, plastikowym profilu, nie dziwi więc, że się zapada (jak Ford puścił takiego babola?). Do zmiany tej sytuacji użyłem gęstej pianki, takiej jak używa się do pakowania, np. sprzętu rtv do kartonów. Wyciąłem kwadracik o takiej wielkości, aby zmieścił się w powstały otwór (zdjęcie) i wpakowałem go do środka popychając do przodu jak najbliżej szyby i wszystko (dobierajcie rozmiar na wyczucie, według wielkości zapadliskaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Zdjęcia robione pod słońce, więc dobrze nie widać stanu sprzed naprawy, deska naprawdę paskudnie się zapadała, po naprawie jest kolosalna różnica, polecam jako relaks na długi weekend, który już za rogiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1. Deska przed.jpg (98.0 KB, 182 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2. Deska przed.jpg (100.8 KB, 175 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 3. kratka i zatrzaski do podważenia.jpg (96.6 KB, 180 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 4. Otwór do włożenia pianki.jpg (93.3 KB, 166 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 5. Deska po zabiegu.jpg (96.3 KB, 162 wyświetleń)
MarkyMark jest offline   Odpowiedź z Cytatem