Odp: Wymiana siedzeń na skórę, czy elektryka zadziała?
Witam, moja lepsza połowa zdała egzamin na prawo jazdy i przyjdzie mi się dzielić z nią fotelem kierowcy w mondeo. Po jej pierwszej jeździe jak zobaczyłem w ilu płaszczyznach przestawia fotel to się lekko załamałem. Zastanawiam się czy podejdą do mnie fotele z pełną elektryką, pamięcią, grzane i ewentualnie wentylowane. I tu prośba do Was o pomoc w ustaleniu czy mam pełną instalację pod takie fotele czy też nie. Według tego co przeczytałem w tym wątku to chyba mam pełną instalację ale już sam nie wiem.
Mondeo zostało wyprodukowane 31.01.2008r. Obecnie posiadam oba fotele grzane oraz fotel kierowcy regulowany elektrycznie góra/dół.
1. Wyciągnąłem wtyczki z foteli i tak:
- fotel kierowcy - wolne są piny: 3,4,7,13,14
- fotel pasażera - wolne są piny:1,2,3,4,7,13,14,18
Czy piny 13 i 14 też powinny być zajęte o obu wtyczkach tak ja na schematach w tym wątku? Czy aby przypadkiem w fotelu pasażera pin 8 tez nie powinien być wolny a zajęty powinien być pin 18? a może moje mondeo ma jakąś "wyjątkową" instalację i muszę znaleźć wyjątkowe siedzenia?
2. Sprawdziłem też skrzynki z bezpiecznikami z tyłu i wszystkie potrzebne bezpieczniki według mnie są.
3. Jeśli instalacja jest kompletna to czy do wentylowanych foteli muszę zmienić tylko przełącznik czy również wiązkę w tunelu środkowym?
4. Mam wnętrze auta niebieskie i chyba jedyną opcją jest kupić fotele materiałowe i przełożyć swoją tapicerkę. I tu pytanie czy będę mógł też przełożyć plastikowe osłony boczne i je zaadaptować do foteli z elektryką czy muszę kupić niebieskie osłony od foteli elektrycznych i czy są w ostateczności do kupienia w ASO?
5. Czy mógłby mi ktoś podać jakie moduły drzwi obsługują pamięć lusterek?
Zrobiłem zdjęcia wtyczek i zdjęcie bezpieczników
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
|