Brak możliwości rejestracji haka holowniczego
Witam,
od niedawna jestem posiadaczem fiesty mk7, 1.6 tdci Econetic z 2010r.
Po jakimś czasie naszła mnie myśl aby założyć do niej hak holowniczy, nie chodziło mi o ciąganie przyczep, a raczej o zakup uchwytu rowerowego na hak i ich przewóz. Kupiłem oryginalny hak forda wraz z wiązką, wszystko zamontowane, pasuje jak ulał więc została mi tylko rejestracja.
Jadę na stację diagnostyczną i Pan mówi mi, że nie da mi dokumentu potrzebnego do rejestracji bo moje Auto nie ma homologacji na hak. W dowodzie rejestracyjnym w polach O.1 i O.2 są poziome kreski, i do tego na tabliczce znamionowej samochodu też nie ma opisanej maksymalnej masy zespołu (samochód+przyczepa).
Byłem na kilku stacjach i wszędzie to samo. Dzwoniłem do serwisu forda, Pan był bardzo zdziwiony, że nie mam możliwości rejestracji, bo zakładali haki do nie jednej fiesty z mniejszymi silnikami, a konstrukcyjnie to chyba wiele się nie różnią. Mówił aby zadzownił na infolinie forda, niestety nie udało mi się nawiązać połączenia.
Także moje pytanie jest takie: Czy jest możliwość abym zarejestrował ten hak bo może moja dalsza praca w tym kierunku jest zdana z góry na porażkę?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Szczepixol ; 04-06-2018 o 11:24
|