View Single Post
Stary 04-06-2018, 10:21   #4583
slawek84
ford::amateur

Imię: Sławek
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Witam Panowie i Panie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,

czytam ten wątek, ale niestety nie mogę się dokopać do mojego problemu. Może ktoś miał taki przypadek i będzie w stanie coś doradzić. Mam s-max'a z 2007, Titanium z radiem NX (...chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...duży kolorowy, dotykowy panel z przyciskami po bokach).

Problem dotyczy klimy. Odpaliłem auto, jadę i w pewnym momencie chciałem podkręcić temperaturę, ale zauważyłem na panelu, że nie pokazuje temperatury dla stref, na środku jest napisane, że klimatyzacja jest off, a klima chłodzi na max'a. Włączanie i wyłączanie klimy powodowało, że przestawała chłodzi i zaczynała, ale cały czas na max'a, a na panelu nic się nie mieniało i cały czas było napisane, że jest off.

Zgaszenie i odpalenie auta nic nie zmieniło. Postanowiłem więc przejrzeć bezpieczniki. Przejrzałem wszystkie bezpieczniki pod maską i pod schowkiem. Wszystkie były ok. Po tej operacji na radiu pojawiły się temperatury dla stref i ich zmiana powoduje zmianę temperatury powietrza. Naciskanie guzika od klimy zmienia na panelu napis, że klima jest on/off, ale klima przestała w ogóle działać. W ogóle się nie załącza (brak np. wahnięcia na obrotomierzy przy załączaniu, które wcześniej było lekko widoczne).

Czy ktoś miał może taki przypadek i/lub ma jakiś pomysł co się mogło stać i/lub co sprawdzić?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
pozdrawiam
slawek84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem