View Single Post
Stary 07-06-2018, 10:42   #28
Aga_ff
ford::beginner

Imię: Aga
Model: Focus Sync
Silnik: 1.0 EB 100KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Automatyczne przełaczanie świateł - czy da się zrobić ?

Cytat:
Napisał Wojtrl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Te dwa pudełka" są od podgrzewania szyby
@Wojtrl - aaa! ok!! dziękuję za wyjaśnienie! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Wasabi88 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie, to będzie antena od systemu wzywania pomocy - z Sync'a. Wrzuć zdjęcia tego przełącznika, nie widziałem jeszcze żeby w aucie bez czujnika zmierzchu była manetka z pozycją auto. Co do czujnika zmierzchu to sam posiadam fiestę bez tego i clio, którym jeździ żona - z czujnikiem. Wcześniej jeździliśmy autem bez świateł dziennych i teraz sytuacja wygląda tak, że kiedy moja żona jeździ fiestą a robi się ciemno zapomina o światłach ( a fiesta jest w kolorze szarym a nie żółtym), więc robi się niebezpiecznie. Przyzwyczajenie do włączania świateł w ciągu dnia w samochodzie bez świateł do jazdy dziennej i drugie auto z automatycznymi światłami niestety zrobiły swoje. Dla mnie dołożenie czujnika świateł do Fiesty to za dużo kombinacji i wolę te pieniądze przeznaczyć na poczet następnej Fiesty ósemki.
@Wasabi88 - tak, masz 100% racji, po Twoim poście sprawdziłam i tam rzeczywiscie nie ma pozycji Auto - pokićkało mi się z poprzednim Autem :/ :| <policzkirumieniamisiezewstydujakjablka> Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Wasabi88 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie dołożenie czujnika świateł do Fiesty to za dużo kombinacji i wolę te pieniądze przeznaczyć na poczet następnej Fiesty ósemki.

Cytat:
Napisał elucidate Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie masz odpowiedniej szyby - musisz mieć taka z oczkiem lub full szybę z miejscami na radary. Do tego potrzeba czujnik oraz pokrętło oraz wiązki lub rzeźbić samemu.
Teoretycznie można na tej szybie jakoś zamontować to ale będzie to nieestetycznie, nie wiadomo czy będzie działać jak należy oraz nie wiem czy ktoś podjąłby się tego zadania.
Cytat:
Napisał FilipEbR Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potrzebujesz co najmniej takiej szyby https://imgur.com/0BPJedL Ja mam taką ale temat sobie odpuściłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@Wasabi88 & @elucidate & @FilipEbR i reszta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - dziękuję za info - było bardzo przydatne - z uwagi na to jak bardzo jest to skomplikowane to oczywiście sobie odpuszczam - myślałam też sama, ze to zbędny gadżet i nie zauważe nawet braku - ale przyzwyczaiłam sie w poprzednich autach zarówno do czujnika deszczu jak i do świateł Auto i teraz jest trochę ciężko (zdarza mi sie jeżdzić po zmierzchu z dziennymi tylko :| ) - dobrze że nie miałam klimy auto w poprzednich samochodach, --- co by to było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W następnym aucie przypilnuję zeby był komplet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hehe za jakieś 3-4 lata ... :/ :/ :/

Jeszcze raz dzięki wsdzystkim za pomoc! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. + lubię rodzące się tu dyskusje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. !!
Aga_ff jest offline   Odpowiedź z Cytatem