View Single Post
Stary 07-06-2018, 21:10   #1
>lukasz<

Domyślnie Focus MK2 - zakup pierwszego auta

Cześć,
od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna pierwszego auta. Poszukuję auta "sprawdzonego" w boju, który okazał się "udaną", najmniej awaryjną wersją (np. Octavia 1 z silnikiem 1.9diesel lub focus mk2 1.6 100KM itp. - według rankingów). Dostępny budżet to 10tys (chociaż na początku wychodziłem z założenia, że im mnie tym lepiej). Mieszkam w mieście (wawa) ale samochodu używałbym na dłuższych trasach. Będzie to pierwszy samochód dlatego używał go będę bardziej do nauki jazdy (nabywaniu doświadczenia) niż do szarżowania. Czyli 130km/h mi wystarcza, i jako taki rozumiany komforty przy wyprzedzaniu (klima). Obecnie upatrzyłem Focusa MK2 1,6 gdyż najczęściej występuje w rankingach samochodów do 10tys., mało awaryjny, kompaktowy. Chciałem wydać na tyle mało by nie przejmować się otarciami, wgnieceniami, wyskakującą rdzą - samochód ma służyć i być eksploatowany do "zajechania" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lub nabrania wprawy i zmiany na coś lepszego.
Propozycja: ford-focus-1-6-100km-klimatyzacja-jasna-tapicerka-zadbany-polski-salon-
VIN: WF05XXWPD55G33915
Słyszałem o: "żeby podwozie, nadkola sprawdzali..", "brak osłony silnika i wygłuszenie maski...", "Spalanie 1.6 100 -> 7-8 trasa 9-10 miasto"
Proszę was o pomoc. Co doradzacie, zostać przy tym modelu, nie analizować za długo i kupić wszystko co "wygląda", że jeszcze trochę pożyje czy rozejrzeć się za czymś innym?

Ostatnio edytowane przez >lukasz< ; 07-06-2018 o 21:32
  Odpowiedź z Cytatem