Temat: [Mondeo 2007-2014] Dziwny odłos po zgaszeniu auta
View Single Post
Stary 07-06-2018, 23:29   #6
karoolpl
ford::advanced

Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Dziwny odłos po zgaszeniu auta

Cytat:
Napisał Rogallo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyczytałem jak do tej pory ze moze być to zawór podcisnienia turbiny, albo zawór od przepustnicy z tego co sie orientuje na tą chwile tak przyjemnosc to koszt okolo 200zl same zawory plus robocizna, ewentualnie wymiana samemu bo niby nic skomplikowanego. Więc nie jest to przerażający koszt.
tylko jak to zawory to one raczej buczą a nie cykają przez kilka sekund, dźwięk buczenia słychać też w aucie. A co do cykania, to u mnie też to jest od samego początku odkąd mam to auto i jest to rzecz normalna.

A co do samych już zaworów to wymiana jest prosta, po dwie śrubki trzymają zawór, wystarczy dolną popuścić, i górną cała, to zaworek wyjdzie bez problemu, pamiętaj jedynie żeby sobie oznaczyć przewody, który gdzie. Niekiedy ludzie wymieniają też i te przewody podciśnienia.
Ja kupowałem na alledrogo po 99 zł za sztukę, nowe. Faktycznie okazują się wyglądać na nowe oraz są tego samego producenta co oryginalne.
karoolpl jest offline   Odpowiedź z Cytatem