View Single Post
Stary 12-06-2018, 19:11   #27
Eudoksjusz
ford::amateur

Imię: Adrian
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Jaki powinien być moduł do sterowania z kierownicy na szynie CAN-BUS

Cześć, to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

U siebie w foczce 2010 kombi amberX 1.6 benzyna mam fabryczną kostkę zarówno z plusem na zapłonie oraz canem - więc kupiłem sterownik na can i z początku myślałem, że wtopa, bo radio nie reagowało na pilota, choć wykrywało zapłon, a przecież odpowiedniego kabelka nie ma w przejściówce do ISO. Trochę pogrzebałem, okazało się, że przecież trzeba to aktywować w radiu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moje radio to sony mex-xb100bt i należy wejść w menu na wyłączonym radiu tj. kiedy się świeci ekran, ale pokazuje tylko godzinę a następnie do general -> str control i wybrać EXTERNAL pomimo tego co mówią w instrukcji. Dodatkowo tryb zmieni się sam na USER jeśli postanowimy wejść w str edit.

No i warto też pamiętać o złączu antenowym, u mnie była potrzebna przejściówka z ISO na DIN.

Tutaj kupiłem sterownik: http://allegro.pl/sterowanie-z-kiero...364487619.html
Eudoksjusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem