Odp: Nowy focus mk4 jakie ma wyposażenie i jakie dane techniczne?
Zobaczymy jak to będzie z marketingiem.
Biorąc pod uwagę np. mój rynek to nie zdziwię się jak 3 tygodnie od pierwszej dostawy to właśnie MK3FL będzie "zanikał" na drogach na rzecz MK4.
A wynika to z faktu, że MK3FL wracają do Forda i ludzie podpisują nowiutką umowę.
240 funtów na miesiąc i jeździsz nowiutkim modelem z gwarancją i często "serwisem" gratis przez 2 lata. Jak jeszcze dorzucisz do tego, że przez pierwsze 2 lata nie trzeba robić przeglądu (durne prawo) i albo nic nie płacisz albo płacisz o wiele mniej za podatek drogowy (UK Road Tax) to mnie wcale nie dziwi że ludziom tam wygodniej.
Sam spłaciłem połowę swojego MK3 i zanim spłacę do końca, to jego wartość na rynku znowu będzie na tyle śmieszna, że sprzedając go będę mógł najwyżej wpłacić depozyt na nowszego a reszta znowu w raty. Więc jak wspomniałem, nie dziwi mnie że spora część kierowców wybiera tą samą miesieczną płatność na rzecz nowego modelu z niepełnym wyposażeniem i nie posiadaniem auta na koniec umowy wobec takich jak ja, co płacą miesięcznie tyle samo za coraz starsze auto.
|