Cytat:
|
Wytłumacz mi co jest nieopłacalnego przy tym samym koszcie zakupu w kupnie samochodu który nawet zakręcony do 210 Km pali o 30-40% mniej paliwa od Benzyny w EB?
|
Tak jak wspomniałem, dużo jeżdżę po mieście. Miałem do dyspozycji Mondeo mk5 przez miesiąc z silnikiem 2.0 180 km Diesla. Spalanie było niemiłosiernie wysokie. Byłem bardzo zadowolony z silnika (jego mocy, dynamiki) jednakże jest to silnik, który nie będzie współgrał z warunkami miejskimi, z którymi mam styczność na co dzień.
Aktualnie jeżdżę Focusem mk2 FL w dieslu, wszystko jest fajnie, jednak warunki mojej pracy zmuszają mnie do przejścia na benzynę.
Bump:
Cytat:
|
Mogę polecić instalacje gazu z dotryskiem benzyny. Spalanie jest ok a wtryski się chłodzą i nie zapieką . Montowaliśmy do Edge 2.0 Eb oraz mondeo/fusion 1.5/1.6 eb silniki sobie dobrze radzą na gazie . Instalacja Stag
|
Zapytam z czystej ciekawości, jak wygląda spalanie na takiej mieszance? Czy jest to spalanie zbliżone do jazdy na samej benzynie?
Ponadto, czy długo trzeba czekać, aż załączy się gaz?
Przepraszam, być może te pytania są błahe i dla wielu kierowców oczywiste, jednakże jestem laikiem w temacie LPG, dlatego chciałbym dopytać o wiele dla mnie istotnych szczegółów.