Temat: [Mondeo 2014- ] Akcja serwisowa 17S45
View Single Post
Stary 18-06-2018, 11:33   #39
oslowek
ford::advanced

Imię: Ondraszek
Model: Mondeo Kombi mk5 ST-Line manual / Fiesta mk7 Platinum X manual
Silnik: 2,0 TDCi DW10F 150KM/180KM / 1,0 Ecoboost 100KM
Rocznik: V 2017 / II 2014
Domyślnie Re: Odp: Akcja serwisowa 17S45

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie zrobią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podniesiona moc na 180KM pozostała faktycznie bez zmian jako aktywna mapa (potwierdzone u Krystianena).

Załapałem się na tą akcję serwisową w kwietniu br. Może to odczucie błędne, ale silnik od tej akcji nie pracuje już tak kulturalnie i cicho i przy obrotach pow. 2000obr/min mam wrażenie, jakbym słyszał grę zaworów. Albo wtryskiwaczy. Albo bardzo luźnej obudowy czegoś z prawej strony silnika. Dziwny odgłos, nie mogę go namierzyć pod maską. Jest słyszalny wyraźnie tylko pod obciążeniem podczas jazdy i tylko w kabinie.

Zauważalnie podskoczyło mi też od przeglądu w ASO spalanie podczas jazdy (o ponad 0,5l/100km) a w mieście o niecały litr/100km. A wymieniałem tam też filtr paliwa (oryginalny). Coś czuję, że tu jednak nie chodziło tylko o przegrzanie miski olejowej, ale coś również FORD nagrzebał po cichu przy EURO 6. Obym się mylił.

Autem przejechałem ponad 5000km od tej akcji - liczyłem, że mu minie. Nie minęło. Do ASO nie pojechałem póki co na reklamację. Za to w Etisie dopiero teraz zauważyłem, że podczas aktualizacji kwietniowej moje auto zaliczyło: "Błąd szkieletu oprogramowania". Gdzie przy poprzednich przeglądach wszędzie pisało: "FDRS" lub "FORDETIS IDS" w streszczeniu w kolumnie KLIENT. Hmm. Auto po gwarancji, niestety :-(

Czy ktoś po tej akcji serwisowej ma podobne odczucia, jeśli chodzi o kulturę jazdy i spalanie?

Ostatnio edytowane przez oslowek ; 18-06-2018 o 11:43
oslowek jest offline   Odpowiedź z Cytatem