Temat: [Mondeo 2007-2014] Podświetlenie panelu sterowania szyb
View Single Post
Stary 18-06-2018, 16:53   #18
Gienek88
ford::average

Imię: Gienek
Model: MkIV Titanium X
Silnik: 2.0 145km + LPG
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Podświetlenie panelu sterowania szyb

Cytat:
Napisał cali93 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, posiadam Mondeo MK4 z 2010 roku, postanowiłem założyć sobie na tapicerce drzwi świecące światłowody (takie jak były w programie 101 napraw), mam jednak problem z zasilaniem, chciałem podpiąć się pod oświetlenie przycisków sterowania szybami, od strony pasażera nie ma żadnego problemu, w kostce cztery przewody, jeden z nich od podświetlenia, zapala się przy zapłonie, gaśnie po zapłonie i otwarciu drzwi kierowcy i tak ma być. Natomiast w drzwiach kierowcy w panelu sterowania wszystkimi szybami jest kostka tylko z trzema przewodami w jednym z nich jest prąd cały czas niezależnie czy przyciski świecą czy nie, w pozostałych dwóch nie ma, domyślam się iż tam jest sygnał sterowania szybami. Czy ktoś wie gdzie mogę podpiąć się pod same oświetlenie tych przycisków???
Witam, powiedz mi czy założyłes te światłowody? Ciekawi mnie jak to wygląda w dzień? Mógłbys wstawić parę zdjęć za dnia i po ciemku?
Gienek88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem