Odp: Brak mocy błąd p007f
Witam, proszę o pomoc, może ktoś miał podobny problem, dalej nie mogę uporać się z błędem p007f i mocą. Do tej pory podmieniłem czujnik MAP na używany, później kupiłem i wymieniłem na nowy (oryginalny) - bez zmian, wymieniona została wtyczka od tego czujnika, podmieniłem na używane elektrozawory podciśnienia (ten zespolony układ z dwoma elektrozaworami od turbiny i EGR), wymieniłem również pompę Vacum. Samochód jest jakby bardziej zrywny przy ruszaniu i podczas jazdy w mieście. Ale jak tylko wyjadę w trasę po jakimś czasie jak jadę np. na czwórce - samochód się zamula - tak jakby turbina w ogóle się nie załącza i po wciśnięciu gazu do dechy - samochód praktycznie nie przyśpiesza, jest problem z przekroczeniem 100km/h, jak zwolnię i przyśpieszam z drugiego biegu tak jakby załapuje i po szarpnięciu znowu dostaje kopa i tak w kółko. Błąd p007f nie daje się wykasować nawet na chwilę - od razu powraca. Co jeszcze może być przyczyną? Układ szczelny, auto nie dymi, żadna kontrolka na desce się nie zapala, EGR zaślepiony - proszę o pomoc
Ostatnio edytowane przez katrinzeta4 ; 19-06-2018 o 07:55
|